EKOPOLIS: NOVA EKOLOŠKA AUDIO EMISIJA

ByAdmin

EKOPOLIS: NOVA EKOLOŠKA AUDIO EMISIJA

Audio žurnal “EkoPolis” bavi se aktuelnostima i temama iz oblasti ekologije, zaštite životne sredine, komunalnih i infrastrukturnih problema, kao i nizom socijalnih i društvenih pitanja koje utiču na kvalitet života i slobode građana.

“EkoPolis” možete slušati svake druge nedelje a voditeljke su Marica Puškaš i Maja Pavlica. Prva emisija je u pripremi i biće emitovana u nedelju 15. avgusta.

Jednosatna emisija podeljena je u četiri dela:
1. frtalj – Aktuelnosti
Kroz najaktuelnije teme daje se presek protekle nedelje, analiziraju se pojedine pojave i ukazuje se na potencijalne probleme koji mogu da proisteknu iz toga.

2. frtalj – Tema nedelje
Izdvojeni aktuelni problem koji je toliko važan da mu se daje posebna pažnja. Pored detaljne analize, u cilju što boljeg sagledavanja teme, predviđeno je uključivanje stručnih sagovornika, predstavnika nadležnih službi i slično.

3. frtalj – Društvena ekologija
Voditeljke u dijalogu analiziraju društvene teme poput primarnog odvajanja otpada, zagađivanja vodotokova, seče šuma, ali i drugih pojava koje ugrožavaju društvo. Predviđeno je uključivanje slušalaca u diskusiju, tako što će biti čitane njihove poruke s društvenih mreža upućene redakciji „Časkanja”.

4. frtalj – Najave
Najava važnih događaja i poziv slušaocima da tokom iduće nedelje učestvuju u stvaranju emisije tako što će im biti predstavljene teme iz rubrike „Društvena ekologija”.

Žurnal će biti postavljen na potrale: eko-vest.com, mojaplaneta.net i ekolist.org , kao i na soundcloud/mara-puskas/ekopolis.

NAPOMENA

Ova radijska emisija nastala u okviru projekta „EKOPOLIS – Digitalni audio magazin za ekološku i društvenu higijenu“ koji je podržan na Konkursu za sufinansiranje projekata sredstvima iz budžeta Grada Novog Sada u cilju ostvarenja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Grada Novog Sada, koji je dodelio sredstva.

About the author

Admin administrator

Leave a Reply